تا حالا شده تو باشگاه یا کنار هم تیمی هاتون به مشکلاتی مثل: شوخى بی مزه در جمع، انتقاد بی موقع، توهین، بى احترامى ، زیر قول زدن، بی ادبی و … بر بخورید؟
این اشتباهات و دلخوری ها اغلب ریشه در چگونگی برخورد ما با اطرافیان دارد. 

در اینجا درباره چگونگی نحوه عذرخواهی از هم تیمی وقتی که دلى را مى شکنیم، حرفى مى زنیم که میان ما و دوستمان کدورت ایجاد مى کند صحبت می کنیم.

 چگونه عذرخواهى کنیم؟
 اگر فکر مى کنید که صرفا گفتن کلمه ببخشید همه چیز را حل می کند و طرف مقابل باید اشتباه شما را ببخشد و فراموش کند و دوباره مانند گذشته دوست شما باشد، باید بگوییم سخت در اشتباه هستید.

اگر می خواهید رابطه شما بهتر شود و به روز قبل برگردد، لازم است که چگونگی یک عذرخواهى خوب در فوتبال را یاد بگیرید، یک عذرخواهى خوب داراى ۶ جزء مهم است که عبارتند از:

1. احساس تاسف از ته دل

2. با آرامش توضیح دهید که چرا این اتفاق افتاد

3. مسئولیت اشتباه خود را قبول کنید

4. احساس پشیمانى از کاری که کرده اید

5. پیشنهاد دهید که با کار خوب جبران خواهید کرد

6. و در اخر برای بخشیدن درخواست کنید


تحقیقات نشان داده که مهم ترین بخش در یک عذرخواهی خوب در فوتبال و در زندگی قبول مسئولیت است، پس توجه کنید اگر زمان کمى دارید و یا بنا به دلایل و اخلاق خاص خود نمى توانید تمام اجزاء یک عذرخواهی را انجام دهید، پذیرش اینکه اشتباه کرده اید بسیار مهم است.

به یاد داشته باشید که هیچوقت به خاطر احساس فرد مورد نظر عذرخواهى نکنید، بلکه به خاطر رفتار خودتان معذرت بخواهید. مثلا به جاى اینکه بگویید: «از این که رفتار خوبی نداشتم و حرفایی زدم که ناراحت شدی عذر می خوام.» بگویید: «متأسفم من حرفای تندی و ناراحت کننده ای زدم دست خودم نبود.»

از مهم ترین بخش های دیگر در چگونه عذرخواهی کردن پیشنهاد جبران است. وقتى نمی توانید آسیبى که به طرف مقابلتان زده اید برگردانید، پس حتما کارى بکنید که آسیب وارده شده کم تر شده و فراموش کردن برای طرف مقابل راحت تر باشد.

باید از انجام کار خود ابراز تأسف کرده و به خوبی توضیح دهید که چرا چنین شد و پشیمانی خود را به گونه ای نشان دهید که فرد متوجه شود که شما از ته دل پشیمان هستید، سپس در آخر درخواست بخشش کنید، در چنین شرایطی اگر فرد شما را دوست خود بداند شما را خواهد بخشید ولی حتما مواظب باشید تا دیگر چنین اشتباهی را انجام ندهید. 

عذرخواهى نیمى از راه است، اگر واقعاً قصد عذرخواهى دارید رو در رو عذرخواهى کنید. طرف شما دوست دارد ببیند و یا بشنود که در ابراز تأسف خود پشیمان هستید و مى تواند برای بقیه دوستی اعتماد کند. اتفاقاتی که بین شما افتاده و باعث این ناراحتی شده بیشتر از این حرفاست. من من کردن، اجتناب از نگاه مستقیم، دست به سینه گوشه اى ایستادن، هنوز در مرحله عصبانیت بودن تأثیر کلام شما را بسیار کم مى کند.