فعالیتهایی مثل زیر نور خورشید رفتن یا بهرهمندی از هوای تازه، برای کاهش استرس کاملا شناخته شده و محبوب است. طبیعت یک منبع قابل اعتماد برای به دست آوردن صلح و آرامش است و انجام فعالیتهایی مانند پیادهروی در فضای باز، باز کردن پنجره در منزل یا حتی شاداب کردن گلهای خانه میتواند به شما کمک کند تا استرس خود را کاهش دهید.
نور خورشید به عنوان یک منبع مهم برای تولید ویتامین D شناخته شده است که در بهبود سلامت عمومی و کاهش استرس نقش دارد. هوای تازه و طبیعی هم میتواند به شما کمک کند تا بیشتر آرامش داشته باشید و استرس کمتری را تجربه کنید.
آدامس یک راه شگفتآور سریع و آسان برای غلبه بر استرس است. صرف نظر از طعم، فقط چند دقیقه جویدن آدامس، میتواند اضطراب را کاهش دهد و سطح کورتیزول را پایین بیاورد.
تغیییرات کوچک در سبک زندگی که باعث کاهش استرس میشوند برای کنترل و کاهش استرس، باید تغییراتی در سبک زندگی خود بدهید. پیشنهاد میکنم هر چه زودتر راهکارهای زیر را به کار ببندید و از تاثیرات زیاد آن بر روحیه و زندگیتان لذت ببرید.
۹. بیشتر بخندید!
بله! بیشتر بخندید! خندیدن و یا دیدن فیلمهای کمدی نمی تواند همه بیماریها را درمان کند، اما میتواند به شما کمک کند تا احساس بهتری داشته باشید، حتی اگر این یک خنده ساختگی باشد. وقتی میخندید، نه تنها بار و فشار از روی ذهن برداشته میشود، بلکه یک سری تغییرات فیزیکی مثبت در بدن شما رخ میدهد. خنده مثل یک آب خنک روی استرس، آن را خاموش میکند و کمی حالتان بهتر میشود. خواندن یک سری جوک و لطیفه، تماشای یک ویدیوی کوتاه کمدی یا معاشرت با دوستان شوخطبع، میتواند استرس را آرام کند و از بین ببرد. حتی میتوانید یوگای خنده را امتحان کنید! یوگای خنده یعنی دور هم جمع شدن، بههم نگاه کردن و فقط خندیدن.
۱۰. با دیگران ارتباط برقرار کنید!
وقتی استرس دارید و عصبانی هستید، شاید احساس کنید که دوست دارید تنها باشید اما این کار باعث میشود که بیشتر در ورطه استرس فرو بروید. وقتی خیلی مضطرب و در فشار هستید حتما با خانواده و دوستان تماس بگیرید و ارتباطات اجتماعی برقرار کنید. تماس اجتماعی یک تسکیندهنده خوب استرس است زیرا می تواند حواس شما را از احساسات منفی پرت کند، در عین حال حمایت عاطفی از عزیزانتان دریافت میکنید و میتوانید، راحتتر فراز و نشیبهای زندگی را تحمل کنید.
۱۱. فعالیتهای داوطلبانه در خیریه را امتحان کنید!
داوطلب شدن برای عضویت در یک گروه اجتماعی که دغدغههای انسان دوستانه یا محیط زیستی دارند را در نظر بگیرید تا در حین کمک به دیگران به خودتان کمک کنید. انجام کارهای مفید برای جامعه و محیط زیست، احساس رضایت و خوشبختی را در شما ایجاد میکند.
۱۲. به اندازه کافی بخوابید!
استرس میتواند خواب شما را مختل کند؛ اما در عین حال یک برنامه بینظم و بیکیفیت برای خواب هم منجر به استرس میشود. وقتی کارهای زیادی برای انجام دادن داشته باشید و خیلی فکرتان مشغول باشد، ممکن است برنامه خواب شما بههم بریزد؛ درحالی که “خواب” زمانی است که مغز و بدن شما شارژ میشود. کیفیت و میزان خوابی که دریافت میکنید بر خلق و خو، سطح انرژی، تمرکز و عملکرد کلی شما تأثیر میگذارد. بنابراین توصیه میشود حتما یک برنامه منظم برای خواب داشته باشید و اگر نیاز است برای نظم دادن به آن از مشاور یا پزشک کمک بگیرید.
۱۳. نه گفتن را یاد بگیرید!
یادگیری نه گفتن میتواند به شما در مدیریت فهرست کارها و استرستان کمک کند. اگر در مقابل درخواست همه بله بگویید خیلی زود دچار مشغلههای فراوان و دردسر خواهید شد! اما غیر از این، باعث یک درگیری درونی شما شود زیرا نیازهای شما و خانوادهتان در درجه دوم قرار میگیرد که میتواند منجر به استرس، عصبانیت و رنجش در شما شود.
۱۴. افکار روزانه خود را بنویسید!
نوشتن افکار و احساسات خود میتواند احساسات فروخورده را آزاد کند و باعث کاهش استرس شود؛ دقیقا همان احساساتی که برای سرکوب آن به مرور دچار اضطراب و آشفتگی شدهاید. هنگام نوشتن به این فکر نکنید که «چه بنویسم؟» – بلکه فقط کاغذ و مداد بردارید و بگذارید افکار شما روی کاغذ جاری شوند. هر چه به ذهنتان میرسد، بنویسید. هیچ کس دیگری نیازی به خواندن آن ندارد، بنابراین به فکر دستور زبان یا املای کلمات هم نباشید.
۱۵. موسیقی گوش کنید!
گوش دادن یا نواختن موسیقی یک تسکین دهنده خوب استرس است زیرا میتواند باعث حواس پرتی شود، تنش عضلانی را کاهش دهد و هورمونهای استرس را کاهش دهد. موسیقیهای آرامبخش مثل پیانو، یا حتی صدای طبیعت را دانلود کنید، با صدای بلند پخش کنید و اجازه دهید ذهن شما جذب موسیقی شود.
اگر موسیقی یکی از علایق شما نیست، توجه خود را به سرگرمی دیگری معطوف کنید که از آن لذت میبرید، مانند باغبانی، آشپزی، طراحی. هر چیزی که شما را ملزم میکند بر کاری که انجام میدهید، تمرکز کنید.
۱۶. یک منطقه امن در خانه برای خود بسازید!
یک فضای ساده در اتاق خواب، حیاط یا هر نقطه دیگر در خانه برای خود بسازید که کاملاً عاری از استرس باشد و بتوانید برای استراحت به آنجا بروید. یک صندلی راحت بگذارید، دستگاه بخور را روشن کنید و چند دقیقه را در آنجا سپری کنید، چشمان خود را ببندید تا به استرستان مسلط شوید.
۱۷. مشاوره بگیرید!
اگر اتفاقات استرسزای جدیدی در زندگی شما رخ داده، شاید نتوانید به تنهایی با این فشار مقابله کنید و لازم باشد از مشاوره بهرهمند شوید.
۱۸. خانه را مرتب کنید!
به همریختگی میتواند استرس ایجاد کند. چند دقیقه برای سازماندهی مجدد میز خود وقت بگذارید و هرچیزی را سرجایش قرار دهید. حین گفتگو با یک مشاور، مسائل و نگرانیهای خود را بیان میکنید. مشاور با شنیدن و درک عمیق از شرایط شما، میتواند به شما راه حلهای جدید برای درمان و کاهش استرس، پیشنهاد کند. اما مهمترین فایده مشاور این است که می تواند به شما کمک کند تا الگوهای فکری و رفتاری غلطی که منجر به استرستان میشود را شناسایی کنید و با کمک او، آنها را تغییر دهید.
۱۹. از ۱۰ به قبل بشمارید!
وقتی نگرانیها بیداد میکنند، سعی کنید به آرامی تا ۱۰ بشمارید و سپس از ۱۰ به یک بشمارید تا آرام شوید. این کار ذهن شما را به طور موقت از موضوعی که سخت حالتان را بد کرده، پرت میکند و فرصتی به دست میآورید که به راه حل جدیدی فکر کنید.
۲۰. یک توپ (یا عروسک) را فشار دهید!
یک توپ کوچک بگیرید و وقتی شدیدا تحت استرس هستید آن را فشار دهید. این کار یک راه آسان، قابل حمل و بدون خشونت برای کاهش استرس و تنش است.
۲۲. بر روی مچ دست خود آب سرد بچکانید!
هنگامی که استرستان شدید میشود مقداری آب سرد روی مچ دست و پشت لاله گوش خود بریزید. درست در زیر این قسمتها شریانهای اصلی وجود دارد، که خنک کردن این نواحی به آرامش کل بدنتان و غلبه بر استرس کمک میکند.
حرف آخر
راههای مختلفی برای کنترل و درمان استرس وجود دارد. نوع و مقدار تحرک روزانه، تغذیه و در نهایت سبک زندگی شما، تاثیر زیادی بر سطح اضطرابتان دارد. برای درمان استرس باید تغییراتی که گفته شد را در زندگی خود ایجاد کنید.