فوتبال ورزش بسیار جذابی است و بهتر است بگوییم که فوتبال در بین تمامی ورزش‌های دنیا پرطرفدارترین ورزش است. با توجه به ورود پول و اقتصاد و تجارت به دنیای فوتبال، آکادمی‌های معروف دنیا تلاش بسیاری می کنند تا استعدادهای ناب فوتبال را از سرتاسر دنیا جذب کنند.

استعدادهایی که سن بسیار پایینی دارند. بازیکنان بزرگ دنیا در سنین پایین به این ورزش روی آورده اند و با پیشرفت‌هایی که در این ورزش حاصل شده است دیگر امکان اینکه یک بازیکن در سن بالا به فوتبال روی بیاورد و موفق شود بسیار کم است. لیونل مسی در 13 سالگی راهی آکادمی لاماسیای بارسلونا شد. آندرس اینیستا و ژاوی هرناندز هم در سنین پایینتر به این آکادمی پیوستند.

هر سه این بازیکن‌ها بعدا جزء بهترین بازیکن‌های تاریخ فوتبال دنیا شدند. کاسیاس هم که جزء بهترین دروازه‌بانان تاریخ اروپا است از سن هشت سالگی به آکادمی تیم رئال مادرید پیوست. این چند بازیکن، تنها نمونه ای از تعداد بسیار زیاد بازیکن‌هایی هستند که در آکادمی های باشگاه‌های مطرح دنیا رشد پیدا کرده اند.

برای توضیح دادن این ورزش به کودکان باید به این نحو توضیح دهیم. فوتبال شامل دویدن، پاس دادن، شوت زدن و تماس بدنی است. یک بازی فوتبال بین دو تیم 11 نفره انجام می‌شود. یک تیم با عبور دادن توپ از خط دروازه تیم دیگر امتیاز می‌گیرد. تیمی که بیشترین امتیاز را کسب کند، برنده است. البته تماشای کارتون‌هایی مانند فوتبالیست‌ها هم می‌تواند هم کودکان را به فوتبال علاقمند کند و هم مفهوم این فوتبال و نحوه بازی کردن آن را به بچه‌ها بیاموزد.

کودک از چه سنی باید فوتبال را شروع کند؟
بسیاری از مربیان فوتبال پایه، توصیه می‌کنند کودکان از پنج سالگی می‌توانند در کلاس‌های فوتبال شرکت کنند اما قطعا ضربه سر زدن برای کودک خردسال مضراتی می‌تواند در پی داشته باشد. کودکانی که در بازی فوتبال ضربات مکرری را با سر به توپ می‌زنند، در بزرگسالی در معرض خطر بیشتری از نقایص شناختی و همچنین مشکلات رفتاری و خلقی خواهند بود. بنابراین معمولا تا سن 12 یا 13 سالگی زدن ضربه سر در فوتبال پایه ممنوع است.

علاوه بر تمام فواید فیزیکی که فوتبال برای بچه‌های کم سن و سال دارد، این ورزش فواید زیادی هم به لحاظ روحی و روانی و اخلاقی می‌تواند بر جای بگذارد و در واقع فوتبال می‌تواند به آموزش کودکان کمک کند. حس مالکیت، حل تعارض با دیگران، مدیریت واکنش‌های احساسی، توانایی انتقاد سازنده، احترام به دیگران، ایجاد انگیزه و غیره همه و همه در فوتبال به صورت ناخودآگاه آموزش داده می‌شوند.

روش‌های آشنایی کودکان با فوتبال
به عنوان یک والدین عاشق فوتبال، طبیعی است که بخواهید عشق خود را به بازی زیبا در فرزندانتان القا کنید. اما همین علاقه زیاد به فوتبال و اصرار به فوتبالیست شدن کودک گاهی اوقات می‌تواند نتیجه معکوس داشته باشد. علاقه هر طرفدار یا بازیکنی به بازی با عنصر سرگرمی ‌شروع می‌شود و اگر این عشق وجود نداشته باشد، عاشق فوتبال شدن کودک غیر ممکن به نظر می‌رسد.
چه در حال اداره یک تیم فوتبال محلی باشید و چه اینکه به عنوان یک پدر یا مادر عاشق فوتبال بخواهید کودک نوپای خود را وارد فوتبال کنید، چند کار وجود دارد که می‌توانید انجام دهید تا فوتبال برای کودک سرگرم کننده و به یاد ماندنی شود.

  • شوت زدن مهارت اولیه در فوتبال است
اولین نکته در مورد آموزش فوتبال به کودکان آموزش نحوه شوت زدن به کودکان است. شوت زدن به توپ برای اکثر کودکان به طور طبیعی اتفاق می‌افتد. یک کودک و یک توپ را روی یک چمن تنها بگذارید و می‌توانید به طور منطقی مطمئن باشید که کودک شوت خواهد زد.
شوت زدن چیزی بسیار رضایت بخش برای کودک است و به مهارت دیگری به جز توانایی چرخاندن پا روی یک جسم کروی نیاز ندارد. با این کار تنها چیزی که از فوتبال در ذهن کودک باقی می‌ماند سرگرمی است. لذت شوت زدن به توپ می تواند تا مدت زیادی در ذهن کودک باقی بماند.


  • دوستان کودک خود را در کلاس‌های فوتبال با او همراه کنید
دومین نکته در مورد آموزش فوتبال به کودکان این است که دوستان کودک را هم در بازی فوتبال شریک کنیم. کودکان دوست دارند تجربیات مورد علاقه خود را با گروه همسالان خود به اشتراک بگذارند. با حضور دوستان کودک، اغلب سرگرمی او تقویت می‌شود و پیوندهای خاصی می‌توانند شکل بگیرند.
برای کودکان نوپا بهتر است با افرادی که از خود آن‌ها بزرگتر هستند فوتبال بازی کنند.در عوض، آنها را تشویق کنید تا توپ بازی کنند و با هم پاس کاری کنند و توپ را به یک دروازه موقت وارد کنند. بعد از اتمام تمرین فوتبال، کودک با دوستان خود راجع به اتفاقات خنده دار و مسائل مختلفی که در حین تمرین پیش آمده صحبت می‌کنند و همین تجربیات، یادگیری فوتبال را برای او بسیار خاص‌‌تر می‌کند.

  • آموزش فوتبال به کودکان را تبدیل به یک سرگرمی کنید
سومین نکته در مورد آموزش فوتبال به کودکان ایجاد سرگرمی برای کودکان در حین آموزش دیدن فوتبال است. در سن دو و سه سالگی، کودکان معمولاً مفهوم مسابقه و رقابت را نمی‌دانند. برای آن‌ها کاری اهمیت دارد که سرگرمشان کند. هرچقدر بیشتر لذت ببرند بیشتر دوست دارند آن کار را دوباره انجام دهند. اگرچه آنها حتی مفهوم آن را ندانند، اما توانایی آنها در همان زمانی که در حال لذت و تفریح هستند، بهبود می‌یابد.

  • کودکان باید اصول اولیه فوتبال را بدانند
چهارمین نکته در مورد آموزش فوتبال به کودکان این است که اصول فوتبال را به او یاد دهید. اصول اولیه فوتبال شوت زدن، کنترل صحیح توپ یا همان استپ کردن و حمل توپ است. مهارت حمل توپ با پا و دریبل زدن مهم‌ترین کارهایی هستند که کودک باید آن‌ها را یاد بگیرد. او باید بتواند برای چند دقیقه توپ را در اختیار داشته باشد و با آن حرکت کند.
دویدن با توپ، آنقدرها هم که به نظر می‌ رسد ساده نیست، حمل موفق توپ به کنترل خوب، تعادل و هماهنگی نیاز دارد. برای اینکه کودک بتواند توانایی حمل خوبی کسب کند، باید با در اختیار داشتن توپ بارها و بارها در زمین فوتبال جلو و عقب برود و کنترل خود را حفظ کند.
در مورد مهارت‌های دیگر یعنی مهارت شوت زدن و مهارت کنترل توپ هم قضیه به همین منوال است و با تمرین بسیار زیاد به دست می‌آید. باید این اعمال اصلی را با چاشنی سرگرمی‌ به کودکان بیاموزید. با این حال، کاملاً حیاتی است که در تمام مدت آرام و صبور باشید. اگر فرزندتان علاقمند به نظر نمی ‌رسد یا متوجه دستورالعمل‌های شما نمی‌شود، به سادگی دوباره میزان سرگرمی را افزایش دهید. اصلا عجله‌ای وجود ندارد.

  • آنها را به دیدن فوتبال در کوچه و پارک ببرید
پنجمین نکته در مورد آموزش فوتبال به کودکان فوتبال تماشا کردن با او است. بسیاری از کودکان با دیدن بازی حرفه ای‌ها در تلویزیون به فوتبال علاقه مند می‌شوند. بازی را انتخاب کنید که می‌دانید هیجان انگیز و پر از گل خواهد بود.

  • برای دیدن مسابقات با یکدیگر وقت بگذارید
ششمین نکته در مورد آموزش فوتبال به کودکان این است که او را به دیدن فوتبال در هر جایی ببرید. در اغلب کوچه‌ها و پارک‌ها فوتبال بازی می‌شود. شاید این فرصت خوبی باشد تا به کودک خود هدف جدیدی نسبت به بازی فوتبال بدهید. این کار باعث افزایش چشمگیر علاقه کودک شما به فوتبال می شود.
این موقع ممکن است زمان خوبی باشد تا آنها را در معرض یک محیط فوتبالی ساختارمندتر و منظم‌‌تر قرار دهیم. برخی باشگاه‎‌های فوتبالی یک روز در ماه یا سال را برای انتخاب بازیکن و جذب استعداد جدید باز می‌گذارند تا افراد بیایند و تست بدهند، بنابراین ممکن است که کودک خود را به دیدن تمرینات آنها  ببرید. به خوبی با کودک خود فوتبال بازی کردن بازیکنان تیم محلی را تماشا کنید. گاهی کودکان با دیدن نحوه ارتباط یک مربی با جوانان به مربیان علاقمند میشوند و از اینکه خود را به او معرفی کنند خوشحال میشوند.

  • آنها را به تیم مورد علاقه خود، علاقمند کنید
ششمین نکته در مورد آموزش فوتبال به کودکان این است که او را به دیدن فوتبال در هر جایی ببرید. در اغلب کوچه‌ها و پارک‌ها فوتبال بازی می‌شود. شاید این فرصت خوبی باشد تا به کودک خود هدف جدیدی نسبت به بازی فوتبال بدهید. این کار باعث افزایش چشمگیر علاقه کودک شما به فوتبال می شود.

سعی کنید با کودک خود در استادیوم حضور پیدا کنید. برای ترغیب کودکان به بازی فوتبال می‌توانید آن‌ها را به جلسات تمرینی تیم محبوب خود ببرید. در نهایت، لباس تیم محبوب خود را برای فرزندتان بخرید، که همین کار باعث می‌شود حس غرور زیادی را القا کند.

همیشه به این نکته توجه داشته باشید که هر کودکی به روش خود با بازی مورد علاقه خود پیوند می‌خورد. به جای اینکه یک والدین زورگوی کلیشه ای باشید، به سادگی و با نهایت صبر و حوصله به فرزندتان فوتبال را آموزش دهید.